bijzondere tijd

Een bijzondere tijd

Het kan je niet ontgaan, we leven in een bijzondere tijd. In de dualiteit van deze wereld zie je veel onrust, polariteit en beperkingen. Er zijn net zoveel visies als er mensen zijn om naar deze tijd te kijken. Eén van de mogelijkheden om ernaar te kijken is vanuit een oneindig kosmisch perspectief waarin je kan zien dat er een frequentieverschuiving op aarde plaats vindt. Er wordt veel over geschreven, al sinds de jaren 90 toen we het New Age noemden.

De kosmische verschuiving is een verandering van het 3-dimensionale bewustzijn naar een hogere dimensie tot zelfs 9-dimensionaal. Dit gaat gepaard met steeds veranderende trillingen of resonanties die je mentaal, emotioneel en fysiek kunt voelen. Hierdoor kan je klachten hebben zoals duizeligheid, hoofdpijn, hart fladderen, onrust en nog veel meer. Dat worden ascensie-verschijnselen genoemd. Je kan dit zien als het optillen van lagere trillingen naar een hogere frequentie. Dat gebeurt ook met de aarde. De resonantie van de aarde wordt Schumann resonantie genoemd. Deze is al jaren aan het stijgen en kan van moment tot moment anders zijn. Ik noem deze termen zodat je erop kunt Googlen als je je verder wilt verdiepen.

In dit proces van meebewegen op hogere trillingen ontstaat een steeds helderder bewustzijn. Het duale bewustzijn van goed of fout, licht of donker verschuift naar een steeds ruimer bewustzijn op weg naar eenheidsbewustzijn. Een ervaren dat er geen jij en ik bestaan maar dat alles één is, dat we verschijningsvormen zijn in een totaal bewustzijnsveld van energie waarin we iets wat we voorheen “fout” zouden noemen nu kunnen zien als vanzelfsprekend en kloppend in het geheel. Het opschrijven dat we op weg zijn, in een proces zitten voelt hierin eigenlijk ook duaal. Je kunt namelijk niet niet het eenheidsbewustzijn zijn. Je hiervan bewust worden is een proces van steeds weer jezelf realiseren dat alles één is.

Er is veel wat je kan doen om je trilling hoog te houden zodat dit proces van bewustwording ook gaat voelen als een feestje. Heel eenvoudig een wandeling maken in de natuur bijvoorbeeld. Dat alles één is weet de natuur al zolang ze bestaat. En als je dan bent wandelen kun je jezelf verbinden met wat je om je heen ziet. Een boom, een vogel, een ieniemienie grassprietje, het maakt niet uit. In alles is het oneindige bewustzijnslicht aanwezig.

Je kan ook in de ochtend een nieuwe routine starten door even te gaan zitten voordat je ook maar iets anders gaat doen. Even op de rand van je bed. Maak dan verbinding met je hartgebied en stel jezelf daar een oogverblindend licht voor. Wees even aanwezig bij dit licht in je hart en voel haar warmte. Dit licht straalt uit elke porie van je huid naar buiten, oneindig ver. Elke vorm die opkomt, komt op in dit licht en wordt in dit licht opgenomen. Zo start jij jouw dag als stralend lichtwezen, verbonden met alles en iedereen.

Luister naar 432 Herz muziek. Dit is de natuurlijke frequentie van het universum. Op Spotify is veel te vinden. Wanneer je diep ontspant zal je merken dat deze muziek in je hele wezen te horen is. Bovendien brengt het rust in je denken.

Door de dag heen kun je de 4×4 tellen ademtechniek doen. Dit gaat als volgt: wees even met je aandacht bij je ademhaling. Als je je adem naar je buik voelt gaan dan start je deze oefening. Adem dan in 4 tellen in, houd de adem 4 tellen vast, adem in 4 tellen uit door je mond en tel tot 4 voordat je weer inademt. Je mag dit uiteraard zo vaak doen als je wil, en een paar keer achter elkaar mag natuurlijk ook. Als extra trillingsverhogend kun je jezelf nog voorstellen dat je licht inademt, verzamelt in je hartgebied en buik, en weer uitademt naar alles en iedereen.

Nog een handige tip om één keer per dag te doen, bijvoorbeeld tijdens je lunch is je eten drinken en je drinken eten. Dit komt uit de Chinese geneeskunst. Wanneer je zolang op je eten kauwt tot het vloeibaar is zal je de voedingsstoffen veel beter opnemen. Je spijsvertering begint namelijk al in je mond. Als je een slok drinken in je mond laat rondgaan en je maakt daar kauwende bewegingen bij dan kunnen de enzymen in je mond ook helpen bij het verteringsproces van je drinken. Een uitgangspunt om mee te beginnen is 25 keer kauwen op een hapje eten, en 25 keer rondspoelen van een slokje drinken. Wanneer je hier met al je aandacht bij bent, ben je mindfull en dus verhoogd je trilling. 

Er zijn nog veel meer trucjes om je trilling te verhogen maar je ziet wel hoe alledaags het kan zijn. Een beetje toewijding en je zult zien dat je blijer, relaxter en helderder wordt. Je gaat je ruimer voelen en tegelijk ook steviger. Je bent in elk geval in verbinding met het oneindige en onuitsprekelijke bewustzijn van liefde en licht.

Geplaatst in ,