human design

Human Design, een concrete wegwijzer

De laatste maanden heb ik me niet verveeld. De lockdown gaf me ruimte om mezelf verder te verdiepen in de eindeloze mogelijkheden en heldere inzichten die ik steeds weer ontdek in Human Design en Gene Keys. Laat ik in deze blog eerst wat dieper ingaan op Human Design.

Over het algemeen ben ik niet zo voor profilering, zeker niet als daarmee de weg naar absolute vrijheid en eenheidsbewustzijn belemmerd wordt. Mijn weg is de weg van Advaita Vedante, non-dualiteit. Hierin lost de illusie van een persoonlijk bestaan op in het allesomvattende geheel.

Maar dat neemt niet weg dat we in de vorm wel te maken hebben met mens zijn, mens zijn in een maatschappelijke context in de breedste zin van het woord. In de vorm zijn we geboren op een zeker moment en zullen we ook weer ooit sterven. En daar tussenin leven we ons leven, het liefst zo gelukkig mogelijk, en geven we uitdrukking aan onze inspiratie, gevoelens, drive, etc. En dat valt niet altijd mee.

Human Design kan richting geven aan hoe je jouw leven zo moeiteloos mogelijk leeft. Maar dat niet alleen, het geeft ook zicht op je conditioneringen, je patronen en overlevingsstrategieën.  Op veel belemmerende energie en hoe je deze weer vrij kunt laten stromen.

Human Design bestaat nog niet zo lang. Eind jaren tachtig ontdekte de Canadees Alan Robert Krakower deze synthese uit een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica. Deze kennis kwam tot hem tijdens een mystieke periode van visioenen. In de jaren daarna heeft hij onder de naam Ra Uru Hu de kennis en boodschap van deze bijzondere methode in de wereld gebracht.

Hoe fijn is het als je een soort “gebruiksaanwijzing” hebt voor je leven? Hoe geweldig als je deze “gebruiksaanwijzingen ook van je partner, je kind, je ouders, je directe collega’s of je werkgever/werknemer kent? Hoeveel meer begrip, mededogen en empathie zou er zijn? Hoe authentieker zou het leven geleefd worden?

De uitwerkingen die ik maak zijn al gauw zo’n 25 pagina’s tekst. En uiteraard heb ik deze gemaakt voor al onze kinderen en kleinkinderen, en voor onszelf. Een feest der herkenning. Voor mij een bevestiging dat het een “spot on” systeem is. Ik heb de kinderen veel aha’s horen zeggen. En de helderheid en inzichten die er voor hen zijn over hun peuters is onbetaalbaar. Ze ontdekken nog elke dag nieuwe dingen over zichzelf en elkaar in de boekjes die ik voor ze heb gemaakt.

Het is mijn ervaring dat het kennen van je blauwdruk direct de kwaliteit van je leven en je relaties verbetert. Bovendien wordt het een stuk makkelijker om tot keuzes te komen op jouw natuurlijke manier. De omstandigheden in je leven zijn een stuk minder overweldigend omdat je jouw kenmerken, talenten en kwaliteiten goed leert kennen waardoor je veel gelijkmoediger blijft. Het geeft een blauwdruk waarin jouw genetisch ontwerp zeer gedetailleerd tot uitdrukking komt, zowel je bewuste als onbewuste aspecten. Het laat je zien waar nog een proces van verheldering of loslaten nodig is, heel concreet. Wat een verademing. Je proces van ontwaken tot wie je werkelijk bent zal gerichter zijn, zeker als je de Gene Keys hiervoor gaat inzetten.

Ik wil hiermee niet zeggen dat het proces van ontwaken geheel moeiteloos en vlekkeloos gaat verlopen. De gewoontes en conditioneringen waar je je vaak al jaren mee hebt geïdentificeerd zijn niet zomaar verdwenen. Maar ze worden wel sneller of gemakkelijker gezien. En met gerichte oefeningen is het wel een heel boeiende weg, een weg naar realisatie van je werkelijke Zelf, naar de natuurlijke flow van jouw leven, volledig vrij.

Alles wat ik van je nodig hebt is je geboortedatum, plaats en tijd. Met deze gegevens kan ik een complete reading voor je uitwerken. Een geweldig startpunt voor de rest van je leven. Jouw persoonlijke ontwerp waarmee je kan gaan experimenteren, waardoor je gaat begrijpen hoe jouw lichaam, jouw gevoelsleven en gedachtewereld werken. Een compleet nieuw perspectief op jezelf en je interacties met anderen. Je leert werken in overeenstemming met jouw individuele behoeften. Het maken van de juiste keuzes leidt tot een verbeterde gezondheid en welzijn, betere relaties en voldoening in je professionele leven. Je zult meer helderheid ervaren over je angsten en de stress die hieruit voortkomt in het alledaagse leven.

Dit voorjaar ga ik starten met een aantal trainingen. Thema’s zijn:

De bewuste vader en moeder
Leiderschap van NU
Moeiteloos ondernemerschap
Excellent teamwork
Jouw blauwdruk en je werk
De moeiteloze HSP-er

Human Design is in deze trainingen het uitgangspunt. De Gene Keys helpen je in je proces. Hierover schrijf ik in een volgende blog meer.

Wil je meer weten, ben je benieuwd naar jouw blauwdruk of wil je deelnemen aan één van de trainingen? Stuur me een email met je vraag of verzoek. Ik beantwoord je mail altijd in dezelfde week.

Geplaatst in