header blog refelcties 5

Deel 5 in December reflecties

De Mystiek van de 12 Heilige Nachten: Een Poort naar Innerlijke Reflectie en Vernieuwing

In de verstillende dagen tussen Kerstavond en Driekoningen openbaart zich een mystieke tijd: de 12 Heilige Nachten. Een periode waarin de sluier tussen hemel en aarde flinterdun is, en de kosmos je uitnodigt tot bezinning en spirituele vernieuwing. Ik gebruik deze magische tijd om mijn reflecties te verdiepen en mijn spirituele kompas af te stemmen voor het komende jaar.

De Tijd die Over is: Bezinning en Verstilling

Ooit bekend als ‘de tijd die over is’, symboliseert deze periode het rustpunt tussen de maanjaarperiodes. Het is een moment van bezinning en verstilling, waarin de oude volkeren de werking van de geestelijke wereld intenser voelden. Tussen Kerstavond en Driekoningen, een schemerperiode die eigenlijk niet bestaat, staan hemel en aarde dicht bij elkaar. Het is een tijd van mystiek en verstilling, zoals het bekende kerstliedje suggereert: “Midden in de winternacht ging de hemel open.”

Helderheid in Dromen: Een Kosmische Connectie

Tijdens deze 12 Heilige Nachten is de sluier naar de kosmos zo bijzonder dun dat door de onuitsprekelijke verbinding die er altijd is, antwoorden op vragen, inzichten op patronen en overtuigingen en oplossingen voor problemen makkelijker kunnen doorkomen, bijvoorbeeld in je dromen. Een magisch aspect van deze tijd is de helderheid van onze dromen. Ze dragen inzichten en boodschappen die van betekenis kunnen zijn voor het nieuwe jaar. Laat de magie van deze kosmische connectie je leiden, en koester de waardevolle aanvulling die je dromen brengen tijdens de stilte en bezinning.

Reflectie voor Oud en Nieuw: Een Innerlijke Dialoog

In deze dagen voor de jaarwisseling is het een goed moment om in alle rust te reflecteren. Wat was dit jaar voor jou belangrijk? Waar vond je vreugde en wat wil je loslaten? Richt je aandacht op wat je voor het nieuwe jaar wenst, welke talenten je verder wilt ontwikkelen en waar je jouw energie op wilt richten. De geestelijke wereld wacht op samenwerking. Als je openstaat voor dit partnerschap, kunnen er bijzondere cadeautjes komen: ontmoetingen, gedachten of dromen, niet alleen voor jezelf maar ook voor de wereld.

Reflecteer diep, schrijf jouw inzichten op en tune in op je intuïtie om de boodschappen voor jezelf en anderen te ontvangen. Laten we deze bijzondere tijd van spirituele vernieuwing omarmen en samen de poort naar het nieuwe jaar openen.

Een Uitnodiging voor Begeleiding in het Leven van jouw Wensen en Dromen

Als je voelt dat je begeleiding nodig hebt in het concretiseren van jouw wensen en dromen voor het nieuwe jaar, weet dan dat je niet alleen bent. Soms is het waardevol om samen op reis te gaan, om ondersteuning te ontvangen bij het vertalen van inzichten naar concrete stappen. Mocht je behoefte hebben aan begeleiding, voel je vrij om contact op te nemen. Samen kunnen we de poorten openen naar een jaar vol vervulling en groei.

Check mijn trajecten en programma’s voor de mogelijkheden.

Ik wens je heldere reflecties en alvast een stralend begin van 2024!

Geplaatst in ,