water

Wat waterkristallen over jouw familielijnen vertellen.

Ik spreek steeds vaker mensen die last ervaren van trauma en emoties die zij overgedragen hebben gekregen van hun ouders, uit de familielijn. Deze trauma’s komen vervolgens tot uitdrukking in beperkende overlevingsmechanismes. Dit is over het algemeen een onbewust proces waar je geen idee van hebt dat dit in jou doorleeft. Toch is het niet zo moeilijk te verklaren.

Jij bent geboren uit de baarmoeder van je moeder. Daarin heb je negen maanden mogen groeien in het lekker warme vruchtwater. De eicel en de zaadcel van je ouders waren ook helemaal gevuld met vloeistof waarvan de basis water is. Nou blijkt dat water de meest krachtige informatiedrager is die er bestaat. Misschien heb je wel eens van Masaru Emoto gehoord. Hij deed uitgebreid onderzoek naar water en wat daar allemaal in leeft.

Alles is energie

Als je jezelf realiseert dat alles energie is, dan snap je ook dat gedachten, emoties en natuurlijk ook trauma’s energieën zijn. Maar water is dat ook. Als je water op kwantumniveau gaat onderzoeken blijft er alleen energie, frequentie of resonantie over.

Emoto liet dit zien in ijskristallen die hij onder de microscoop bekeek. Er waren uiteenlopende boodschappen aan het water gegeven, of het water had geluisterd naar klassieke muziek. Dit was allemaal terug te zien in de structuur van de kristallen.

Je snapt het al, jij bestaat voor minstens 70% uit water. En in jouw water zit heel veel informatie opgeslagen. Overtuigingen en meningen die mensen over jou hebben of hadden, die jij bent gaan geloven. Eigenlijk alles wat je geleerd hebt zit opgeslagen in je water. Jouw DNA is verbonden met jouw water. Zo zie je hoe belangrijk water is voor leven.

Schoon water welteverstaan. Je vraagt je nu misschien af hoe schoon jouw water is?
Als ik naar mezelf kijk dan weet ik al heel lang dat er zoiets bestaat als een pijnlichaam waarin al je trauma’s opgeslagen zitten. Je overlevingsstrategieën zorgen ervoor dat het daar ook allemaal blijft. Terugkijkend in mijn familielijnen kan ik heel duidelijk zien wat ik heb overgedragen gekregen. Ik wilde in het verleden vooral niet zo worden als mijn ouders, ik vond daar van alles van.

Familielijnen en patronen

Nu ik ouder ben zie ik dat er veel is wat ik precies zo doe als zij, en het voelt ook heel natuurlijk. Tegelijkertijd zie ik ook welke patronen en gedragingen ik heb die uit die familielijnen voort zijn gekomen. Zo heeft mijn oma van mijn vaders kant haar hele leven een groot geheim bij zich gedragen. Dit was kennelijk zo zwaar voor haar dat ze er al vrij jong niet meer door kon lopen. Haar benen waren letterlijk kapot. Ze ontwikkelde overgewicht omdat het haar niet lukte los te laten wat zo geheimzinnig was. Zij had een buitenechtelijke zoon waar niemand van wist. Pas na haar door is dit uitgekomen. Het was een grote schok voor de familie.

Mijn vader heeft veel voor mijn oma gezorgd. Hij droeg veel te veel verantwoordelijkheid voor haar en was bijna symbiotisch met haar. Het leek alsof hij nooit het gevoel had genoeg te kunnen doen. En dat is te begrijpen als er altijd een energie van “schuld” om haar heen hing. Verkrampte schuld en in alles meebewegen om er maar voor te zorgen dat het geheim nooit uit zou komen. Dit aspect van “schuld” heeft een behoorlijke impact gehad op mijn leven. Ook ik heb altijd het gevoel gehad dat wat ik ook deed, het nooit genoeg was om de goedkeuring van mijn vader te krijgen.

In de lijn van mijn moeder is het meebewegende en mezelf altijd maar aanpassen heel duidelijk terug te zien. De vader van mijn moeder was een lieve opa voor ons, maar als echtgenoot en vader erg veeleisend. Hij kon uit het niets erg boos worden. Mijn moeder heeft tijdens haar hele volwassen leven zichzelf aangepast aan mijn vader en zich enorm afhankelijk gevoeld, zoals mijn oma dat ook heeft ervaren.

Groei zit in het oncomfortabele

Beide energieen zijn heel herkenbaar voor mij. Ik ben behoorlijk vastgelopen in het verleden. Ik ben mijn ouders erg dankbaar voor wie zij waren en voel ondertussen alleen maar liefde voor hen. Dat is wel eens anders geweest kan ik je zeggen. Pfoeh wat een boosheid en frustratie heb ik gekend. Wat een laag zelfbeeld had ik omdat ik ervan overtuigd was dat ik het toch nooit goed kon doen. En dat terwijl mijn ouders alle liefde die zij in zich hadden tot uitdrukking brachten, op de manier die zij geleerd hadden. Ze kenden niets anders.

Het heeft er allemaal toe bijgedragen dat ik op weg ben gegaan. Jaren van zelfonderzoek, steeds weer een laagje dieper, hebben mij laten ontdekken wie ik werkelijk ben. Ik heb gezien dat de werkelijke groei te vinden is in het oncomfortabele. Ik heb ook gezien dat het allemaal persoonlijke egostukken zijn die aan de haal gaan met misplaatste betekenissen. En raad eens…waar wonen die egostukken en misplaatste betekenissen? Waar woont de pijn en het onverwerkte trauma?

Precies, in je water. En je water kun je her programmeren. Dat begint met het water wat jij drinkt.
Hoe schoon is het water wat jij drinkt?
Hoe levend en vitaal is het?
En welke informatie zit erin opgeslagen?

Water en taal

Als je jezelf bewust wordt welke taal je gebruikt naar jezelf en jouw raliteit toe, dan kun je hierin gaan voelen wat dit met je doet. Het vraagt helderheid en bewustzijn om heir allert in te worden. Welke gedachten heb je en hoe formuleer je die? Ik geef een voorbeeld:

Je wilt nu echt een andere baan, die beter bij je past, waarin je weer kunt groeien en ook beter betaald wordt. Je besluit te gaan solliciteren. En ja hoor je hebt een gesprek. In je hoofd start er een hele dialoog op.

“Als ik maar de juiste dingen zeg, als ik maar op tijd kom, wat nou als ze me moeilijke vragen stellen, ze zullen wel een betere hebben gevonden, ik zal wel gaan blozen of het zweet breekt me uit, de baan is ook wel wat boven mijn pet, enzovoort.”

Dit komt voort uit je water en je voedt je water er weer opnieuw mee. Zo bevestig je steeds opnieuw al je zekerheden. Je kunt ook nieuwe dingen tegen jezelf gaan zeggen, hardop en in gedachten. Dat kunnen affirmaties zijn bijvoorbeeld. Deze kun je ook op een etiketje schrijven en op je flesje water plakken. Je geeft je water nieuwe informatie mee.

Vind je dit moeilijk te geloven, doe dan eens de volgende test. Neem twee potjes en doe daar wat gekookte rijst in. Giet in het ene potje water waar je heel liefdevol tegen hebt gesproken. In het andere potje doe je water waar je scheldwoorden tegen hebt gezegd. Kijk na een paar dagen wat er is gebeurd met de rijst. Je zult verstelt staan.

Jij bent niet je genen

Zo zie je dat je je genen kunt manipuleren. Dat je niet langer vast hoeft te houden aan de overtuigingen die jij hebt over jezelf. Dat je je steeds weer opnieuw af kunt vragen wie het is die dit gelooft. Je trekt aan wat je in je energieveld hebt zitten, dus wat trek jij aan in jouw leven? En wat ben je bereid te doen om dit te veranderen?

Spreek jezelf eens toe en ga letten op hoe jij jouw gedachten en gesproken woorden formuleert. Het kan je veel over jezelf vertellen. Bovendien, als je wat gaat experimenteren met taal zou je erachter kunnen komen dat er geen onmogelijkheden bestaan. Ook voor jou is alles, maar dan ook alles mogelijk.

Wil je hier dieper in duiken? Laat me dit dan weten. Jouw energieveld straalt de energiefrequentie uit van jouw specifieke Gene Keys. Deze vertellen je wat over jouw genen. Hoe je deze kunt optillen naar het hoogst mogelijke uitdrukkingsniveau kunnen we samen onderzoeken. Plan jouw gratis Persoonlijke Groeisessie in mijn agenda. Dan zie ik je in mijn Zoomroom.

Geplaatst in