handeninhaar

Je zit met je handen in je haar!

Jouw onderneming zit in stormachtig weer, je bent er moe van en ook een beetje klaar mee om er altijd alleen voor te staan. Jij ziet het even helemaal niet meer zitten.

Je bent ziek van de stress en hikt tegen een burnout aan, je collega’s vliegen elkaar in de haren, of er is een zakelijk conflict ontstaan met een zakenpartner of klant. Bovendien sta je er financieel niet heel rooskleurig voor.

En als deze zakelijke uitdagingen nou de enige waren. Nee, deze stress werkt door in je hele leven. Thuis ben je de gezelligste niet, je reageert kortaf en ongeduldig op je liefde en je kids en zin in een gezellig avondje met je vrienden heb je niet want je hoofd loopt over en je energie is op.

Heftig zeg. En niet zeldzaam tegenwoordig. Ik kom aardig wat mensen tegen die er ongeveer zo voorstaan. Of je nu ondernemer, werkgever of werknemer bent, het leven kan je soms een paar maten te groot of juist te klein zijn geworden. Dan kan het fijn zijn als er eens even iemand met je meekijkt. Iemand die in staat is om vanuit een heel nieuw perspectief naar jou en je uitdagingen te kijken. Even een thermometer in de sfeer van je organisatie, een scan van je huidige situatie en een route om weer vooruit te kunnen.

Je bent niet alleen.

Als changemaker en boardroommentor sta ik graag naast je. Als ondernemer/bestuurder heb ik in mijn carrière alle hoeken van mijn binnenkamertjes gezien, onderzocht en er het licht aan gedaan. Als mentor van mijn mensen heb ik hen met mijn methode geïnspireerd waardoor 100% verantwoordelijkheid nemen voor jezelf een vanzelfsprekendheid is geworden voor deze teams. Als teacher voel ik haarfijn aan op welke manier ik bij de ander de ingang vind om kennis en kunde over te dragen zodat je er ook vol mee aan de slag kunt.

 • Jij wil in charge blijven van je eigen onderneming, je leven en je gezondheid!
 • Jij wil zeker ook terug naar de vriendelijke en liefdevolle mens die je van oorsprong bent!
 • Jij wil in verbinding zijn met de mensen om je heen, zowel zakelijk als privé!
 • Jij wil fris en vol levensenergie wakker worden en zin hebben om aan je dag te beginnen!

Wat jij kan doen!

En dat kan. Er zijn al een aantal dingen die je kunt doen:

 1. Maak eens een lijstje van wat je zo op een dag allemaal eet en drinkt. Niet om dit af te keuren maar het kan je veel vertellen.
 2. Houd eens een week bij hoeveel stappen je maakt op een dag. Op je telefoon zit een stappenteller. Ook hier weer geen goed of fout maar slechts bewustwording.
 3. Bouw 8 keer op een dag een pauze in van 4×4 tellen. 4 tellen inademen, 4 tellen vasthouden, 4 tellen uitademen en 4 tellen leeg blijven. Sta er ook even bij stil hoe je jezelf hierbij voelt.
 4. Als je ’s morgens onder de douche staat, draai de kraan dan ter afsluiting eens helemaal op koud. Blijf zo lang mogelijk staan, en voel als je de kraan uitdraait eens goed hoe je jezelf voelt.
 5. Sluit je dag af met een 432 hertz muziekje en benoem 3 dingen waar je ondanks alles dankbaar voor bent. Je gaat er veel beter en blijer van slapen waardoor je volgende dag al anders begint.
 6. Sta rustig op, neem de tijd, mediteer een kwartiertje zodat de dag op haar gemak in je kan ontstaan.
 7. Bedenk bij je ochtendkoffie jouw speciale intentie voor deze dag. En ow ja, drink je koffie zwart met een lepeltje roomboter en een lepeltje kokosolie erin. Mindblowing welk een effect dit heeft op je brein.

Wil je sparren?

Heb je behoefte om dieper te gaan kijken naar de oorzaak van jouw energievretende omstandigheden, en ben je op zoek naar een sparringpartner met expertise over binnen- en buitenwereld laat het me weten. Plan een vrijblijvend en gratis gesprek met me in mijn agenda waarin je al kunt delen wat je bezighoudt, en waarin we kunnen kijken of ik iets voor je betekenen kan. We ontmoeten elkaar dan via Zoom.

Geplaatst in