header blog refelcties 2

Deel 2 in December reflecties

Deel 2 in “De kracht van reflectie”

Deze week begon ik met reflecteren op 2023, iets wat mij elk jaar heel veel oplevert. De heldere inzichten en het op een rijtje zien van de successen is een verrijkende ervaring. Dat gun ik jou ook. Daarom deel ik mijn reflectievragen en mijn antwoorden met jou en nodig ik je uit om samen met mij dieper te duiken in wat ons heeft bewogen.

🍀 Heb je dit jaar synchroniciteit mogen ervaren?

Mij is het echt regelmatig overkomen dat ik gebeld werd door iemand waar ik juist aan had gedacht. Of dat ik iemand sprak die op exact hetzelfde moment wakker was geweest die nacht. Liedjes op de autoradio die het antwoord gaven op een vraag die in mij speelde. Talloze voorbeelden kan ik noemen die bevestigen dat gedachten en onzichtbare verbindingen een dans met elkaar delen. Deze momenten herinneren mij eraan dat het leven, als een prachtige symfonie, constant met ons communiceert in een veld van samensmolten energie.

🍀 Wat heb je dit jaar over jezelf of je omgeving geleerd wat eerder nog onbewust was?

Soms zijn het de lessen die in de schaduw van je bewustzijn verscholen liggen die de meeste impact hebben. Het zijn de omstandigheden die vaak wat pijnlijk zijn. In mijn ervaring vindt mijn groei daar plaats waar het schuurt. Het leven geeft elke dag weer nieuwe mogelijkheden voor groei. Wat ik daarbij bedenk bepaalt hoe ik me erbij voel. Elke dag weer opnieuw stil zijn en kijken, van het leven afblijven. Dat geeft ruimte aan vreugde en vrijheid.

🍀 Zijn er momenten waarop je bewust de tijd neemt om te luisteren naar de fluisteringen van je ziel? En ontvang je antwoorden?

In de ochtend vanuit de stilte van de nacht de dag laten opkomen, ervaren hoe de “actie” energie opstart en dan de impulsen volgen die zich aandienen. En dan regelmatig een pauze nemen om even in te checken in de stille ruimte vanbinnen heeft gemaakt dat creativiteit vrij kan stromen en energie gericht ingezet wordt. Als mijn vragen in de stilte weerklinken en ik vanuit openheid luister dan hoor ik de subtiele essentie van de antwoorden. En deze blijken altijd te kloppen.

Ik inspireer je graag met deze vragen en ervaringen om bewust stil te staan bij jouw eigen groeiproces, de subtiele nuances van je leven te waarderen en de diepte van jouw innerlijke wereld te verkennen. Deel jouw ervaringen en wijsheid want ze voegen unieke kleuren toe aan ieders proces. Ik lees ze graag in een mailtje.

Geplaatst in