header blog reflecties 1

Deel 1 December reflecties

Reflecties op 2023: Alweer bijna een jaar voorbij. Doe je met me mee in deze challenge?

In de laatste maand van het jaar neem ik altijd de tijd om te reflecteren op hoe mijn jaar is geweest. Deze reflectieperiode biedt mij een waardevolle gelegenheid om diep in mezelf te kijken en te zien hoe ik door de uitdagingen en hoogtepunten van het afgelopen jaar ben gegroeid. Ik deel mijn reflectievragen en mijmeringen graag met je, reflecteer je met me mee?

Hoe was jouw jaar 2023 en hoe waren jouw laatste maanden?

Mijn jaar was turbulent. Zowel privé als zakelijk is er veel gebeurt. Een nieuw bedrijf in wording, veel nieuwe mensen om me heen en intense verdieping in trajecten die ik met deelnemers aan mijn programma’s had, voor hen maar ook voor mezelf. Het is intrigerend om te zien hoe deze bijgedragen hebben aan mijn persoonlijke groei.

Hoe was je slaapritme, je aandacht voor selfcare, hoe ben je present geweest voor jezelf?

In de drukte van het dagelijks leven is het soms een uitdaging om aandacht te besteden aan mijn basisbehoeften. Mijn slaapritme en selfcare waren belangrijke aandachtspunten. Het bewust investeren in zelfzorg en aanwezig zijn voor en bij mezelf heeft een positieve invloed gehad op mijn welzijn.

Hoe ben jij door de afgelopen turbulente tijd gegaan?

Turbulentie blijkt onvermijdelijk, maar het gaat erom hoe je ermee omgaat. Ik heb veel gezien en geleerd over veerkracht, flexibiliteit en het belang van een positieve mindset. Het zijn lessen die ik koester en voorleef.

Heb je je intuïtie in kunnen zetten of was je te druk met de waan van de dag?

In de hectiek van het dagelijks leven is alertheid nodig om te horen wat mijn intuïtie me vertelt. Maar juist in uitdagende is mijn beweging om present te zijn bij mijn innerlijke wijsheid essentieel. Het vermogen om mijn intuïtie in te zetten heeft me geholpen om weloverwogen beslissingen te nemen en in lijn te blijven met mijn kernwaarden.

Tot zover mijn eerste reflectie van deze decembermaand.

Wat waren jouw hoogte- en dieptepunten van 2023? Hoe ben jij door de afgelopen periode gegaan? Laat het me weten in de reacties. Reflecteer met me mee zodat we straks rond de feestdagen helder hebben wat onze intenties voor 2024 zullen gaan zijn.

Geplaatst in