header blog mijn verhaal

Groei, vrijheid en leiderschap onder de Middellandse zon!

Mijn verhaal begon jaren terug met altijd maar zorgen over geld en leven met maar net genoeg, wat zich ontwikkelde tot een ontdekkingsreis van persoonlijke groei, vrijheid, en impactvol leiderschap. Want laten we eerlijk zijn, geld is belangrijk, maar wat als het najagen ervan je leeg laat, concessies aan jezelf afdwingt, en je dromen doet vervagen? Mij maakte het ziek.

Deze vraag en mijn ziek zijn heeft geleid naar een diepgaande reflectie over hoe ik mezelf weer in beweging kon brengen. Hoe ik vervolgens mijn team kon helpen hun talenten te omarmen en de vrijheid te ervaren om hun volledige potentieel te bereiken? Het antwoord kwam niet alleen uit mijn omgeving, het kwam ook uit mijn hart.

Leiderschap gaat niet alleen over targets halen; het gaat over het creëren van een omgeving waarin jij en als gevolg ook jouw team kan gedijen. Het vraagt om verantwoordelijkheid nemen, maar ook om ruimte geven. Durf jij de controle los te laten en te transformeren naar een nieuwe manier van leidinggeven, waar vrijheid en groei centraal staan? Want wat je ziet in jouw team is een weerspiegeling van jezelf.

Deze reis van reflectie en verandering heeft me gebracht waar ik vandaag ben! Elke dag voelt als een droom hier in het zonnige Spanje, omgeven door een groene vallei, leven en remote werken in een prachtig huis met uitzicht op de Middellandse Zee. Een realiteit die ik me twintig jaar geleden, toen ik nog voor de klas stond, niet kon voorstellen.

Het vereiste lef om buiten gebaande paden te gaan, om onbekende wegen te kiezen waarvan ik de eindbestemming niet kende.
De reis van docent, via zelfstandig zorgondernemer, naar een leven van vrijheid en overvloed was geen rechtlijnig pad. Het betekende het aangaan van angsten, het trotseren van onzekerheden, en het doorbreken van beperkende overtuigingen. Als je je dromen wilt leven, moet je je angsten aangaan en regelmatig tegen jezelf zeggen: “Doe waar je goed in bent, dan kan het alleen maar goed gaan.”

Leiderschap is voor mij gegroeid tot verbinding en synergie. Het gaat niet alleen over cijfers en doelen, maar over de mensen met wie je de reis maakt, over het creëren van een omgeving waarin iedereen kan groeien.

Hoe maak jij de reis van angst naar vrijheid, van concessies naar volledige expressie? Want onder de zon aan de Middellandse Zee, of op welke plek dan ook, het is het ervaren van vrijheid in wat we doen en in wie we zijn, wat we uiteindelijk zoeken.

Geplaatst in